NOU! Acum si livrare in easyboxurile SAMEDAY - pret 12,95 lei

Geluri Antibacteriene

Afiseaza: 1-3 din 3 produse

 Filtre

Gelurile antibacteriene pe pukika.ro

Gelurile antibacteriene sunt produse utilizate pentru curățarea și dezinfectarea mâinilor în absența apei și a săpunului. Aceste geluri conțin adesea un agent antibacterian, cum ar fi alcoolul etilic sau izopropilic, care ajută la distrugerea sau inactivarea microorganismelor, inclusiv bacterii și unele virusuri.

Iată câteva aspecte importante despre gelurile antibacteriene:

Utilizare și aplicare a gelurilor antibacteriene

Pentru a utiliza un gel antibacterian, aplică o cantitate suficientă pe palme și frecă-le bine timp de cel puțin 20 de secunde, asigurându-te că acoperi întreaga suprafață a mâinilor. Este important să respecți timpul de frecare pentru a permite agentului antibacterian să-și facă efectul.
 

Dezinfectare eficientă a gelurilor antibacteriene

Gelurile antibacteriene pot fi eficiente în eliminarea sau reducerea numărului de microorganisme de pe mâini, dar nu sunt la fel de eficiente ca spălarea mâinilor cu apă și săpun în eliminarea tuturor tipurilor de contaminanți, cum ar fi murdăria vizibilă sau substanțele grase.
 

Alegerea unui gel antibacterian

Când alegi un gel antibacterian, asigură-te că produsul conține un nivel adecvat de alcool (de obicei între 60% și 95%) pentru a fi eficient împotriva microorganismelor. Citește și urmează instrucțiunile de pe ambalaj pentru utilizare corectă.
 

Utilizare responsabilă a gelurilor antibacteriene

Gelurile antibacteriene nu trebuie să înlocuiască în mod regulat spălarea mâinilor cu apă și săpun, mai ales atunci când mâinile sunt vizibil murdare sau expuse la substanțe chimice. Utilizează gelurile antibacteriene în situațiile în care nu ai acces la apă și săpun, cum ar fi călătoriile sau în locuri publice.
 

Efectele asupra pielii a gelurilor antibacteriene

Utilizarea frecventă a gelurilor antibacteriene poate cauza uscăciune și iritații ale pielii, mai ales în cazul celor care au pielea sensibilă. Pentru a minimiza acest lucru, poți opta pentru geluri care conțin și substanțe hidratante, cum ar fi aloe vera sau glicerina.

Este important să reții că gelurile antibacteriene nu sunt eficiente împotriva tuturor tipurilor de microorganisme, cum ar fi virusurile cu înveliș lipidic sau spori bacterieni rezistenți. În astfel de cazuri, spălarea mâinilor cu apă și săpun rămâne metoda preferată de igienă.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!